Welkom op mijn website

Bent u geïnteresseerd in mijn werk? Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Schilderen

Schilderen is iets wat mij van jongs af aan bezig houdt. Heb diverse cursussen gevolgd o.a. bij bekende Meppelse kunstenaars. In het begin heb ik me vooral beziggehouden met aquarelleren. Vervolgens met meer andere technieken, verfsoorten en ondergronden geëxperimenteerd.

Hierdoor ben ik veel schildertechnieken rijker geworden en heb deze toegepast in mijn werk. Dit is onder andere terug te zien in de diversiteit van mijn werk.

Ontstaan

Mijn schilderijen ontstaan vaak vanuit mijn intuïtie, ik begin meestal aan een schilderij zonder van te voren iets te hebben bedacht. Inspiratie vind ik gewoon bij toeval, een voorbeeld zijn gebeurtenissen die op dat moment op mijn weg zijn gekomen.

Het is als een ontdekkingsreis naar datgene wat erin mij leeft, ik volg mijn gevoel en al gaandeweg ontstaat er een compositie op het doek.

Uitgangspunt

Mijn uitgangspunten zijn lijnen en kleurvlakken, deze dienen voor de verdere ontwikkeling. Meestal werk ik met veel kleur maar in mijn schilderijen komen ook neutrale en zachte kleuren voor. Elk schilderij is als een schakel in mijn creatieve ontwikkeling.

Bij het maken van mijn werken gaat mijn voorkeur uit naar het schilderen met olieverf op doek. Olieverf heeft een grote intensiteit, helderheid en transparantie van de kleuren.

Ik vervaardig mijn schilderijen met verschillende technieken zoals -paletmessen en kwasten- dit wissel ik af door andere artistieke handelingen zoals krassen, kerven en schuren. Daarbij werk ik veel met gemengde technieken. Gelaagdheid is iets waar ik naar streef en dit komt dan ook bijna altijd in mijn schilderijen voor.

Abstract

De abstracte schilderijen hebben geen titel.

Met een titel kun je de beleving van een schilderij beïnvloeden. Ieder individu kan een andere beleving hebben bij kleuren, vormen en gebruikte materialen.

Die beleving wil ik niet beïnvloeden door een titel.