Welkom op mijn website

Bent u geïnteresseerd in mijn werk? Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Schilderen

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd geweest in alles wat met tekenen en schilderen te maken heeft. In het begin heb ik me vooral beziggehouden met aquarelleren. Vervolgens met meer andere technieken, verfsoorten en ondergronden geëxperimenteerd.

Hierdoor ben ik veel schildertechnieken rijker geworden en heb deze toegepast in mijn werk. Dit is onder andere terug te zien in de diversiteit van mijn werk.

Ontstaan

Composities ontstaan meestal intuïtief zonder vooropgezet plan, iets maken waarmee ik mezelf verras. De kleuren van een schilderij worden opgebouwd door verflagen over elkaar aan te brengen.

Inspiratiebron

Het landschap vormt een belangrijke inspiratiebron voor mijn werken. Uitgangspunten zijn lijnen en kleurvlakken, deze dienen voor de verdere opbouw van een schilderij. Elk schilderij is als een schakel in mijn creatieve ontwikkeling. Creëren is mijn drijfveer.

Abstract

De abstracte schilderijen hebben meestal geen titel.

Met een titel kun je de beleving van een schilderij beïnvloeden. Ieder individu kan een andere beleving hebben bij kleuren, vormen en gebruikte materialen.

Die beleving wil ik niet beïnvloeden door een titel.